Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Tirsdag 3. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

"Katapultsæde" til dansk rumkapsel skydes op om få dage
6. august 2012 kl. 5:00 / Proces
Print Tip Debat
Raketbyggere vil i denne uge forsøge at udføre sommerens mest spektakulære test i luftrummet over Østersøen.
Copenhagen Suborbitals arbejder på højtryk hen mod næste opsendelse på fredag d. 10. august, hvor en ekstra lang brændstoftank skal sende deres rumkapsel højt nok op til at teste faldskærme, skriver Ingeniøren.
Den store rumkapsel Tycho Deep Space bliver løftet op af en raketmotor, der sender flammer i fire retninger ned over kapslen. Trykkraften fra hovedmotoren er på otte ton, og raketten er tænkt som en slags redningsraket, der kan fjerne rumkapslen fra toppen af en lang større raket, hvis den store raket eksempelvis bryder i brand - altså som et katapultsæde i et jagerfly.
Når Tycho Deep Space, også kaldet Beautiful Betty, når sit højdepunkt ved 1,2 kilometer, bliver hovedmotoren skudt til side af raket med en trykkraft svarende til de såkaldte HATV-raketter, som Copenhagen Suborbitals har testet flere gange i værkstedet på Amager. Efter separationen folder tre faldskærme sig ud, så kapslen kan lande på havet.
Vejret spiller dog en afgørende rolle for opsendelsen. Der må ikke være bølgehøjder på over en halv meter, og regnvejr kan også aflyse missionen. Overskyet vejr kan raketbyggerne leve med, fortæller Peter Madsen, der står i spidsen for motorudviklingen i Copenhagen Suborbitals, til Ingeniøren.
 
 
Vis originalbillede
(Foto: Copenhagen Suborbitals)
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk