Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Wednesday 23 April 2014
Advertising / Contact  

Overraskende ny nedgang i industriproduktion
14 August 2012 kl. 11:45 / Politik
Print Tip Debat
Det lavere tempo i tysk økonomi mærkes tydeligt hos de danske underleverandører
De seneste tal fra Danmarks Statistik viser et fald i industriproduktionen fra maj til juni på 1,8 procent, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Og samlet for 2. kvartal var der også fald i industriproduktionen på 1,3 procent sammenlignet med 1. kvartal.
Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv betegner de nye tal som overraskende negative, idet eksportfremgangen i 2. kvartal gav håb om en lille bedring i industriproduktionen. Men det lavere tempo i tysk økonomi mærkes tydeligt hos de danske underleverandører.
Industriproduktionen forsætter den faldende trend, som påbegyndtes ved årsskiftet. Den gennemsnitlige industriproduktion endte i 2011 på indeks 94,4 (2005=100). Til sammenligning er det gennemsnitlige produktionsindeks for de første 6 måneder af 2012 på indeks 93,4.
En væsentlig strømpil
Industriproduktionen er en væsentlig strømpil for konjunktursituationen herhjemme og er også meget afhængig af eksportudviklingen. Med de positive eksporttal fra i går var det ventet, at industriproduktionen også ville holde skindet på næsen i 2. kvartal – men det lavere tempo i tysk økonomi indebar i 2. kvartal, at også industriens eksportvirksomheder mistede omsætning, om end med beskedne 0,5 procent, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Erhverv.
Selvom selve industrien ikke fylder så meget i det økonomiske landskab som tidligere, påpeger Dansk Erhverv, at sektoren alligevel har stor betydning andre steder i erhvervslivets værdikæde, eksempelvis for engroshandel og transport og dermed for den samlede vækst- og beskæftigelsessituation.
Strukturel varig nedgang er en mulighed
Dansk Erhvervs cheføkonom påpeger, at en del af faldet i industriproduktionen de seneste ca. 4 år kan være af mere permanent karakter.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Show original picture
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk