Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Lørdag 20. december 2014
Annoncepriser / Kontakt  

Overraskende ny nedgang i industriproduktion
14. august 2012 kl. 11:45 / Politik
Print Tip Debat
Det lavere tempo i tysk økonomi mærkes tydeligt hos de danske underleverandører
De seneste tal fra Danmarks Statistik viser et fald i industriproduktionen fra maj til juni på 1,8 procent, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Og samlet for 2. kvartal var der også fald i industriproduktionen på 1,3 procent sammenlignet med 1. kvartal.
Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv betegner de nye tal som overraskende negative, idet eksportfremgangen i 2. kvartal gav håb om en lille bedring i industriproduktionen. Men det lavere tempo i tysk økonomi mærkes tydeligt hos de danske underleverandører.
Industriproduktionen forsætter den faldende trend, som påbegyndtes ved årsskiftet. Den gennemsnitlige industriproduktion endte i 2011 på indeks 94,4 (2005=100). Til sammenligning er det gennemsnitlige produktionsindeks for de første 6 måneder af 2012 på indeks 93,4.
En væsentlig strømpil
Industriproduktionen er en væsentlig strømpil for konjunktursituationen herhjemme og er også meget afhængig af eksportudviklingen. Med de positive eksporttal fra i går var det ventet, at industriproduktionen også ville holde skindet på næsen i 2. kvartal – men det lavere tempo i tysk økonomi indebar i 2. kvartal, at også industriens eksportvirksomheder mistede omsætning, om end med beskedne 0,5 procent, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Erhverv.
Selvom selve industrien ikke fylder så meget i det økonomiske landskab som tidligere, påpeger Dansk Erhverv, at sektoren alligevel har stor betydning andre steder i erhvervslivets værdikæde, eksempelvis for engroshandel og transport og dermed for den samlede vækst- og beskæftigelsessituation.
Strukturel varig nedgang er en mulighed
Dansk Erhvervs cheføkonom påpeger, at en del af faldet i industriproduktionen de seneste ca. 4 år kan være af mere permanent karakter.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Vis originalbillede
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.
Seneste nyheder
Ugens mest læste
Seneste debatindlæg
9. december kl. 21:32
Hvor meget koster Køgeruten?
10. november kl. 6:08
Det er rigtig flot
5. november kl. 17:16
Mye initiativ
20. oktober kl. 16:15
Kommentar

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk