Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Fredag 6. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Ændring af optag til erhvervsuddannelser vil få flere til at gennemføre
21. august 2012 / Debat
Print Tip Debat
Det er helt nødvendigt at tage nye redskaber i brug, hvis erhvervsuddannelserne skal forbedres, lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening.
Erhvervsuddannelserne bør justeres som led i forhandlingerne for finansloven for 2013. Dimensionering af optaget, som vi kender det fra de videregående uddannelser, og krav om en solid faglig ballast fra folkeskolen, vil resultere i forbedrede erhvervsuddannelser, skriver DA Opinion.
- De problemer som erhvervsuddannelsessystemet er i, kan ingen være tjent med. Hverken de unge elever på erhvervsskolerne eller virksomhederne. Det er uacceptabelt, hvis unge som har de rette kvalifikationer ikke kan matches med de virksomheder, der har behov for lærlinge, siger chefkonsulent Simon Neergaard-Holm.
Arbejdsgiverorganisationerne og fagforeningerne skal på de respektive beskæftigelsesområder i fremtiden beregne behovet for faglært arbejdskraft og optage det antal elever, der svarer hertil. Modellen findes i lov om erhvervsuddannelser og anvendes allerede i dag med succes på et dusin uddannelser. Det nye er, at dimensioneringen af optaget skal udbredes til de fleste af de 120 erhvervsuddannelsesgrene.
Gennemførselsprocenten skal i vejret. Derfor skal de elever, der optages have de nødvendige faglige og personlige kompetencer til at komme i mål med uddannelsen. I fremtiden skal elever, der kan dokumentere de nødvendige kvalifikationer have en adgangsbillet med garanti om at kunne gøre uddannelsen færdig, mener DA.
 
 
Vis originalbillede
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk