Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

Ændring af optag til erhvervsuddannelser vil få flere til at gennemføre
21 August 2012 / Debat
Print Tip Debat
Det er helt nødvendigt at tage nye redskaber i brug, hvis erhvervsuddannelserne skal forbedres, lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening.
Erhvervsuddannelserne bør justeres som led i forhandlingerne for finansloven for 2013. Dimensionering af optaget, som vi kender det fra de videregående uddannelser, og krav om en solid faglig ballast fra folkeskolen, vil resultere i forbedrede erhvervsuddannelser, skriver DA Opinion.
- De problemer som erhvervsuddannelsessystemet er i, kan ingen være tjent med. Hverken de unge elever på erhvervsskolerne eller virksomhederne. Det er uacceptabelt, hvis unge som har de rette kvalifikationer ikke kan matches med de virksomheder, der har behov for lærlinge, siger chefkonsulent Simon Neergaard-Holm.
Arbejdsgiverorganisationerne og fagforeningerne skal på de respektive beskæftigelsesområder i fremtiden beregne behovet for faglært arbejdskraft og optage det antal elever, der svarer hertil. Modellen findes i lov om erhvervsuddannelser og anvendes allerede i dag med succes på et dusin uddannelser. Det nye er, at dimensioneringen af optaget skal udbredes til de fleste af de 120 erhvervsuddannelsesgrene.
Gennemførselsprocenten skal i vejret. Derfor skal de elever, der optages have de nødvendige faglige og personlige kompetencer til at komme i mål med uddannelsen. I fremtiden skal elever, der kan dokumentere de nødvendige kvalifikationer have en adgangsbillet med garanti om at kunne gøre uddannelsen færdig, mener DA.
 
 
Show original picture
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk