23948sdkhjf

Dansk-britisk samarbejde vigtigt for offshore vindsektoren

Den britiske ambassadør i Danmark åbnede den internationale B2B event OWIB 2014 i Esbjerg.
Offshore vind er gennem tiden blevet et stærkt marked, ikke kun i Danmark men også i Storbritannien, hvor en langsigtet strategi og entydig politisk opbakning har medvirket til at gøre landet til verdens største offshore vindmarked.

Et attraktivt investeringsmiljø og regeringens ambitiøse mål for udbygningen af offshore vind kapaciteten vil sikre vækst mange år frem. Det giver gode muligheder for danske investorer, men det er samtidig vigtigt, at britisk baserede leverandører får en større rolle i de danske investorers supply chain strategier.

Det sagde den britiske ambassadør i Danmark, Vivien Life, da hun onsdag åbnede den internationale B2B event for offshore sektoren, OWIB 2014 i Esbjerg.

Godt 200 repræsentanter fra den danske og internationale offshore vindsektor havde sat hinanden stævne ved OWIB 2014 for at udveksle erfaringer og indgå samarbejdsaftaler ved korte, uformelle møder. Og da danske rådgivere og leverandører er involveret i ni ud af ti offshore vindprojekter i britiske farvande, har det britiske marked særlig interesse.

En nøglebegivenhed

Der bliver også i fremtiden mulighed for at byde ind på kommende britiske offshore vindprojekter og som en del af denne proces at udvikle supply chain strategier, der vil hjælpe sektoren med at vokse i både Storbritannien og Danmark – og herfra at sprede sig ud til nye markeder globalt, lød det fra Vivien Life.

"En af sektorens helt store udfordringer er ganske enkelt at sikre større viden om, hvad investorer og den britiske regering prioriterer, og hvordan virksomhederne kan bidrage til den pipeline af fremtidige projekter, som eksisterer. Jeg ser bestemt OWIB 2014 som en nøglebegivenhed i denne proces. Vi tror, et tæt partnerskab mellem danske og britiske organisationer kan bidrage til at skabe nye samarbejdsrelationer, som kan føre til opgaver på tværs af Nordsøen. Måske kan vi endda bruge partnerskabet til at udvikle services rettet mod nye markeder," sagde hun ved åbningen af OWIB 2014.

Ambassadøren nævnte blandt andet verdens største offshore vindprojekt, London Array, som DONG Energy har opført samt Siemens Wind Powers investering af 1,5 milliarder kroner i produktionsfaciliteter i Storbritannien som danske aktiviteter af væsentlig betydning. Hun opfordrede i den forbindelse flere danske virksomheder til at gå samme vej.

Hundredevis af forretningsmøder

Det var dog ikke kun danske og britiske virksomheder, som var repræsenteret ved OWIB 2014. Også fra blandt andet Sverige, Tyskland og Frankrig deltog virksomheder for at møde kommende samarbejdspartnere i bestræbelserne på at styrke det internationale samarbejde i sektoren.

"Der bliver udvekslet mange visitkort og afholdt hundredvis af forretningsmøder under OWIB 2014 som led i en proces med at opnå en andel af de summer, der investeres i både Storbritannien og det øvrige Europa. Det gælder for mange virksomheder om at vedligeholde deres netværk og hele tiden korrigere kursen, alt efter hvor efterspørgslen findes," fortæller adm. direktør Morten Basse Jensen, Offshoreenergy.dk, der står bag OWIB 2014.

Torsdag inviterede OWIB 2014 til en konference med afsæt i de fem største udfordringer, som offshore vindsektoren står over for.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078