23948sdkhjf

Glidende generationsskifte hos VF Stålindustri

Claus Vilsgaard har nu officielt overtaget posten som direktør for den vestjyske smedevirksomhed.
Svend Åge Vilsgaard grundlagde VF Stålindustri i 1987 sammen med en kompagnon. Nu er han klar til at give stafetten videre til næste generation i et glidende generationsskifte.

- Jeg startede i virksomheden i 2009 med henblik på generationsskiftet, og det er stadig under vejs, selv om jeg nu formelt har overtaget ansvaret, fortæller Claus Vilsgaard, og fortsætter:

- Men det er planen, at min far skal blive ved med at være aktiv i virksomhed, men det er også planen, at han skal trappe ned - men om det tager to eller 10 år, før han er helt ude af den daglige drift, er endnu ikke besluttet.

Vil have en bredere kundekreds
Selvom om generationsskiftet nu formelt er trådt i kraft, er der ikke lagt op til de store revolutioner på den korte bane hos VF Stålindustri.

- I praksis er jeg stadig ved at komme ind i tingene. For eksempel har jeg ikke økonomien helt inde under huden endnu, så der er mange småting, min far stadig varetager, siger Claus Vilsgaard, der dog også gør sig tanker om, hvordan virksomheden skal udvikle sig på den lidt længere bane.

- Der har aldrig rigtig været nogen strategi for virksomheden. Når tiden er til det, så skal der udvikles en retning. Lige nu er vi meget lokale, og det betyder, at vi kan stå ude ved vores kunder på et kvarter og løse en opgave. Vi er kommet hos dem i mange år og kender nærmest deres maskiner bedre end dem selv. Men det setup betyder, at vi har svært ved at få de samme typer kunder i andre områder. Så en af opgaverne bliver at finde en plan for, hvordan vi kommer længere væk, forklarer Claus Vilsgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078