23948sdkhjf

Sømproduktion trukket hjem til Danmark

ITW har automatiseret og samlet sin sømproduktion i Middelfart. Fabrikker i Tjekkiet og Portugal er lukket ned.
En af de metalvirksomheder, der bekræfter konklusionen i en ny rapport fra Syddansk Universitet og har hentet produktion tilbage til Danmark, er ITW Construction Products ApS, som producerer søm og skruer.

Siden 2013 har virksomheden lukket tre fabrikker i Tjekkiet og Portugal for at samle sømproduktionen i Middelfart. Den danske fabrik har gennemgået en omfattende modernisering, hvor en stor del af produktionen er automatiseret med højteknologiske robotter.

- Vi er automatiserede i en grad, der gør os konkurrencedygtige – også i forhold til lavtlønslande. Jeg tror på, at det er nødvendigt for Danmark både at have viden og produktion, og hvis man gør det på den rigtige måde, er det faktisk rentabelt at producere i Danmark, siger Jan Ditlevsen, operations director i ITW.

Læs også: Virksomheder trækker produktion tilbage til Danmark

ITW har i dag en fabrik i Spanien, hvor der produceres lav-volumen produkter, mens høj-volumen bliver produceret i Middelfart.

Selv om 70 procent af virksomhedens produktion i dag klares af robotter, har ITW stadig 275 ansatte. Og netop det billede er også gældende for virksomhederne i undersøgelsen: At selv om de er højtautomatiserede, kan de bibeholde det samme antal arbejdspladser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11